Cara nak gabungkan File dengan menggunakan hjsplit

Wednesday, 3 August 2011 0 comments
Selamat pagi kwan2, ari nie admin nak gtau sal camne nk combine file..Kepada sesiapa yang masih belum tahu bagaimana nak join file yang mempunyai banyak part dan biasaya aku guna untuk join file movie.Disini ada caranya:

Kalau download part part file dalam format mkv (matroska) atau rmvb (real media variable bit rate) kena le join dulu file tu baru boleh tengok.
File yang dalam part part kecil ni kat hujung tu ada tulis (.001, .002 , .003) dan seterusnya kalau banyak part.

1. Mula mula download hjsplit Download Sini, kemudian, buka Hj split tu dan tekan Input untuk cari file .001. Pilih le file yang .001 dan tekan Open. Sebelum tu pastikan semua file dalam satu folder.
 
2.Bila dah tekan Open, file .001 tadi dah masuk bahagian Input tu. Kemudian tekan le Start. Tunggu sampai habis diproses.

3.Bila dah siap complete. Tekan Ok yea :)
 
P/S : bagi admin, admin suka pkai WinRAR ^_^ lgi snang kut..

0 comments:

Post a Comment

 

©Copyright 2011 aKu mEnuLis | H3X.Media